Quercetine bij Covid deel 2

De plantaardige stof quercetine kan mogelijk corona in een vroeg stadium de kop indrukken zo blijkt uit een Italiaans-Pakistaans onderzoek.

Om mogelijke medicatie te vinden tegen corona zijn diverse   database-computeronderzoeken met docking software, in silico studies genaamd, uitgevoerd. Dergelijk onderzoek vergelijkt de vorm van stoffen, natuurlijk bestanddelen of bestaande medicijnen, met de vorm van het virus en met de vorm van de cellen die het virus gebruikt om het lichaam te infecteren . Hieruit zijn diverse voedingsstoffen naar voren gekomen die theoretisch de toegang tot het lichaam en de replicatie van het virus zouden kunnen blokkeren. Quercetine is één van deze voedingsstoffen naast o.a. nigella sativa, kaempferol en  hesperiden. Ook kan quercetine waarschijnlijk het intracellulair gehalte van het antivirale mineraal zink verhogen. Quercetine is zodoende een veelbelovende voedingsstof tegen covid-19 infecties. Bij mensen liet het al eerder veelbelovende resultaten zien als beschermend middel in een Turks onderzoek onder ziekenhuismedewerkers.

Nu is een quercetinepreparaat gebruikt bij mensen bij wie al een coronainfectie was vastgesteld en die hiervoor thuis werden behandeld. De 152 deelnemers werden gerandomiseerd en in twee groepen verdeeld. De ene groep kreeg 2 x daags een supplement dat 200 mg quercetine bevatte. Het betrof een beter opneembaar supplement dwz dat het gemengd was met zonnebloemlecithine (fosfolipide).  De producent beweert dat deze verbinding 20 keer beter wordt opgenomen.

In de tabel ziet u de belangrijkste resultaten. SC=kreeg geen quercetine, de andere groep wel. In de groep die de quercetine had gekregen waren bijna geen ziekenhuisopnames en dan nog alleen in de eerste dagen en er waren geen sterfgevallen. Overigens kregen  mensen in beiden groepen wel een behandeling met o.a. antibiotica en dexamethason, hetgeen in Nederland doorgaans niet gebeurd bij mensen die thuis ziek zijn.

Volgens de resultaten van dit klinische onderzoek heeft de aanvullende therapie met quercetine de noodzaak (-68,2%) en de duur (-76,8%) van ziekenhuisopname aanzienlijk verminderd evenals de noodzaak van niet-invasieve zuurstoftherapie (-93,3%), de progressie naar intensive care-afdelingen (geen versus 8 proefpersonen) en het aantal sterfgevallen (geen versus 3 proefpersonen).

De producent van het supplement heeft het onderzoek mede gefinancierd.

Possible Therapeutic Effects of Adjuvant Quercetin Supplementation Against Early-Stage COVID-19 Infection: A Prospective, Randomized, Controlled, and Open-Label Study. Di Pierro et al

Gerelateerd: Quercetine bij Covid

Delen.

2 gedachten aan “Quercetine bij Covid deel 2”

  1. Hier wordt een aanname geponeerd. Het is namelijk zo dat quercetine geen enkele invloed heeft op het covid19 virus. Uit onderzoek blijkt dat stoffen als quercetine, HCQ en andere kinines, functioneren als ionofoor voor zink. Het opent namelijk celmembranen voor de transport van eiwitten. Ionoforen zijn als het ware de injectiespuit voor zink. zonder inhoud doet een injectiespuit niets. (Kory protocol).

    Meer informatie is te vinden op zelfzorgcovid19.nl een site waar het gestelde wordt onderschreven door een groot aantal medici.

  2. Ik weet niet waarop u baseert waarom op zichzelf quercetine geen invloed heeft op het virus. Er zijn op dit moment twee onderzoeken bekend bij mensen met quercetine die positieve resultaten lieten zien. Er werd in deze onderzoeken niet eveneens zink gegeven. Er zijn meerdere mogelijke verklaringen waarom quercetine zou kunnen helpen, zoals uitgelegd in het artikel. Eén daarvan is als ionendrager van zink. Over een mogelijke relatie zink-covid schreef ik vorig jaar al een artikel. Over dit onderwerp zijn sindsdien diverse onderzoeken gepubliceerd. Mogelijk ga ik hier nog een artikel aan wijden maar ik kan u nu al melden dat interventiestudies met zink tegenstrijdige resultaten hebben laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.