Vitamine D, magnesium en vitamine B 12 bij Covid-19 patiënten

DMB= patiënten die vitamine D, magnesium en vitamine B12 kregen. O2 therapy is mensen die aan de zuurstof of beademing moesten.

Zoals de lezers van deze site inmiddels al bekend is – we hebben er al twee artikelen aan gewijd – zijn er sterke aanwijzingen dat een goed vitamine D gehalte bescherming biedt tegen een ernstige vorm van corona. Tot dusver waren er geen studies verschenen waar men vitamine D had gegeven aan coronapatiënten of mensen die risico liepen geïnfecteerd te raken. Nu zijn de eerste gegevens bekend geworden van een klein onderzoek waarbij men vitamine D, magnesium en vitamine B12 gaf aan patiënten in een ziekenhuis in Singapore.

Zoals in de andere artikelen werd uiteengezet kan vitamine D potentieel de immuniteit tegen virussen versterken en ook de overmatige ontstekingsreactie bij de ernstige vorm van corona mogelijk voorkomen. Magnesium is nodig voor activatie van vitamine D. Veel mensen hebben een tekort aan dit mineraal. Men had in dit onderzoek vitamine B12 toegevoegd vanwege het belang van deze vitamine voor het microbioom. Een gezond milieu in de darmen is van groot belang voor het immuunsysteem.

Men gaf coronapatiënten, ouder dan 50 jaar, vanaf de eerste dag van opname in het ziekenhuis dagelijks 1000 IE vitamine D3, 150 mg magnesium en 500 mcg vitamine B12.  Dit werd gedurende twee weken dagelijks gegeven of korter indien de patiënten verslechterden of eerder genezen werden verklaard na twee negatieve SARS CoV-2 RT-PCR  testen. De patiënten werden vergeleken met andere patiënten die deze suppletie niet hadden gekregen. Primaire uitkomst werd gedefinieerd als de behoefte aan elke vorm van zuurstoftherapie en / of ondersteuning van de intensive care eenheid. De uitkomst van 17 patiënten die de vitamines D, B12  en magnesium hadden gekregen konden  worden vergeleken met een controlegroep van 26 patiënten die dit niet hadden gekregen.

In de vitamines- mineraalgroep hadden 3 van de 17 patiënten extra zuurstof  of beademing nodig. Van deze 3 was dit bij 2 binnen de eerste 24 uur. Waarschijnlijk voordat deze aanvullende therapie enig effect kan hebben gehad. Bij 16 van de 26 mensen in de controlegroep was zuurstoftherapie en opname op de intensive care nodig. Gecorrigeerd voor leeftijd en andere aandoeningen (hoge bloeddruk, diabetes, cardiovasculaire aandoeningen) was dit verschil statistisch significant.

“Naarmate de COVID-19-situatie evolueerde, besloten we vanaf 6 april 2020 om D -Magnesium – B12 te starten met alle COVID-19-patiënten ouder dan 50 jaar na ziekenhuisopname”

A cohort study to evaluate the effect of combination Vitamin D, Magnesium and Vitamin B12 (DMB) on progression to severe outcome in older COVID-19 patients Chuen Wen Tan et al. (Voorpublicatie, dus nog niet goedgekeurd)

Gerelateerd: Vitamine D en COVID 19 deel 2

Beschermt vitamine D tegen ernstige vorm van corona? 

Delen.

2 gedachten aan “Vitamine D, magnesium en vitamine B 12 bij Covid-19 patiënten”

  1. Terug naar de natuur! Die geeft ons alles wat we nodig hebben. Al 100 jaar bewezen, maar niet geaccepteerd!
    Nu dus duidelijk bewezen maar: daar valt niet veel aan te verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.