Vitamine C wordt ook in New York toegepast bij corona

Intraveneuze vitamine C wordt in diverse stadia van de ziekenhuisbehandeling van coronapatiënten toegepast als onderdeel van de medicijntherapie. Berichten uit New York en Seattle.

Dr. Andrew G. Weber, een longarts en specialist in de intensive care, verbonden aan twee Northwell Health-instellingen op Long Island, New York,  zei dat zijn intensive care-patiënten met het coronavirus onmiddellijk 1500 milligram (1,5 gram) intraveneuze vitamine C kregen. Dit wordt vervolgens drie of vier keer per dag opnieuw toegediend, zei hij.

“De patiënten die vitamine C kregen deden het aanmerkelijk beter dan degenen die geen vitamine C kregen”,

Aldus Dr. Andrew G. Weber

Ook in andere ziekenhuizen van deze organisatie zijn er artsen die vitamine C toedienen aan coronapatiënten. Men heeft dit overgenomen van het behandelprotocol uit Sjanghai waarover we vorige week hebben bericht.

De vitamine C wordt toegediend naast geneesmiddelen zoals het antimalariamedicijn hydroxychloroquine, het antibioticum azithromycine, verschillende biologische geneesmiddelen en bloedverdunners.

Edit 19 april 2020
Tocilizumab samen met vitamine C tegen ‘cytokinestorm’.

Momenteel worden in diverse ziekenhuizen in de wereld ernstig zieke coronapatiënten behandeld met het reumamedicament tocilizumab (Roactemra) samen met hoge doses vitamine C.

De door COVID-19 veroorzaakte longontsteking lijkt een longbeschadiging te zijn die wordt veroorzaakt door de hyperactiverende immuun-effectorcellen. Een hoge dosis vitamine C kan leiden tot immunosuppressie op het niveau van deze effectoren. Daarom kan intraveneuze hoge dosis vitamine C een veilige en gunstige behandelingskeuze zijn in de vroege stadia van COVID-19 zo wordt verondersteld.  Of dit in een vroeg stadium toegediend afdoende is zal moeten blijken en nog lang niet zeker. In een kritieke fase van de ziekte is dit effect waarschijnlijk niet krachtig genoeg. In China is een experimentele therapie bedacht die bij de ernstigste gevallen wordt toegepast. Deze wordt nu ook in diverse ziekenhuizen wereldwijd toegepast. Hieronder volgt een citaat uit de Los Angeles Times van 13 april 2020.

[De 45 jarige arts Dr. Ryan Padgett werd zelf opgenomen als coronapatiënt in het ziekenhuis waar hij werkte ] “Kort nadat hij met koorts, hoesten en moeite met ademhalen in zijn eigen ziekenhuis was opgenomen werd hij aan een beademingsapparaat gelegd. Vijf dagen later namen zijn long- en nierfunctie in ernstige mate af, kreeg hij hartproblemen en dachten de dokters dat hij nog een dag te leven had.
Hij dankt zijn overleving aan een eliteteam van doktoren dat een experimentele behandeling heeft geprobeerd die in China werd ontwikkeld en voor de ziekste van alle COVID-19-patiënten werd gebruikt.
Lessen uit zijn dramatische herstel kunnen artsen wereldwijd helpen andere extreem zieke COVID-19-patiënten te behandelen.
“Uit zijn wonderbaarlijk herstel kunnen belangrijke lessen worden getrokken die artsen wereldwijd kunnen helpen andere ernstig zieke COVID-19-patiënten te behandelen.
“Zo’n redding past eerder in een film, dan in de echte wereld”, zei Padgett. ‘Ik verkeerde in de gelukkige omstandigheid omringd te zijn met mensen die zeiden: ‘ We zijn nog niet klaar. We slaan een experimentele weg in om te proberen je leven te redden. ”
Toen zijn collega’s van EvergreenHealth zich realiseerden dat ze geen behandelingsopties meer hadden belden ze het Zweedse medische centrum, één van de twee ziekenhuizen in Seattle die over een z.g. ECMOmachine beschikken om hart en longfuncties tijdelijk te kunnen vervangen.
Maar pas nadat het ziekenhuis hem had opgenomen kwamen de dokters erachter waarom hij zo ernstig ziek was.
Op basis van het astronomische niveau van ontsteking in zijn lichaam en rapporten geschreven door Chinese en Italiaanse artsen die de meest ernstige COVID-19-patiënten hadden behandeld, kwamen de artsen tot de overtuiging dat het niet de ziekte zelf was die hem fataal zou worden maar zijn eigen immuunsysteem.
Het was compleet ontregeld en begon zichzelf aan te vallen – een syndroom dat bekend staat als een ‘cytokinestorm’.
Het immuunsysteem gebruikt normaal gesproken eiwitten als wapens bij het bestrijden van een ziekte die cytokines worden genoemd. Om onbekende redenen reageert het immuunsysteem bij sommige COVID-19-patiënten in een vroeg stadium niet snel genoeg om vervolgens het lichaam te overspoelen met cytokines, die de bloedvaten vernietigen waarna de longen zich met vocht vullen.
De artsen probeerden een medicijn genaamd Actemra [in Nederland Roactemra of tocilizumab genoemd], dat is ontworpen om reumatoïde artritis te behandelen maar in 2017 ook werd goedgekeurd voor de behandeling van cytokinestormen bij kankerpatiënten. ‘Het was onze taak om de storm tot bedaren te brengen’, zei dr. Samuel Youssef, een hartchirurg. ‘Het lichaam van Dr. Padgett was in staat het virus te verwijderen zodra zijn immuunsysteem weer in balans was’.
Dr. Matt Hartman, een cardioloog, vertelde dat na vier dagen behandeling het immunosuppressivum, aangevuld met een hoge doses vitamine C en andere therapieën, het zuurstofgehalte in Padgett’s bloed dramatisch verbeterde. Op 23 maart konden artsen hem van de beademing afhalen […] op 5 april mocht hij naar huis.”

New York hospitals treating coronavirus patients with vitamin C New York Post 24 maart 2020
https://www.latimes.com/world-nation/story/2020-04-13/coworkers-save-coronavirus-doctor

Assessment of Evidence for COVID-19-Related Treatments: Updated 4/17/2020

Gerelateerd: Intraveneuze vitamine C in Chinees behandelprotocol coronavirus

Delen.

Eén gedachte over “Vitamine C wordt ook in New York toegepast bij corona”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.