Intraveneuze vitamine C in Chinees behandelprotocol coronavirus

In het behandelprotocol voor coronapatiënten van de ziekenhuizen in Sjanghai neemt vitamine C momenteel  een belangrijke plaats in. Aan milde gevallen wordt 50-100 mg per kg lichaamsgewicht per dag gegeven. Dit wordt per infuus toegediend. Waarschijnlijk in de vorm van natriumascorbaat. Bij ernstig zieke patiënten worden hogere doses gegeven van 200 mg per kg per dag. Dit wordt o.a. gedaan om de zogenaamde ‘cytokinestorm’ tegen te gaan. Dit is de overmatige ontstekingsreactie van het immuunsysteem die de longen en andere organen aantasten.

Men loopt voorruit op de resultaten van één of meerdere klinische studies die nog niet zijn gepubliceerd maar waarvan de resultaten al de ronde doen. We lezen op een andere website:

“Dr. Cheng stelt dat de hoofdonderzoeker van de eerste hoge dosis IV vitamine C-studie in China hem heeft verteld dat de voorlopige resultaten van de studie veelbelovend zijn. De onderzoeker zei dat de toediening van 24 gram per dag [2 x 12 gram per infuus] aan COVID-19-patiënten leidt tot een aanzienlijke vermindering van ontstekingen. [Dit is een hogere dosering dan in het protocol]  Dr. Cheng zei dat dit opmerkelijk is omdat enorme ontstekingen in de longen en mogelijk andere organen dodelijk kunnen zijn bij de ziekte. “

Zodra de resultaten van dat onderzoek gepubliceerd zijn zullen we deze hier rapporteren. Dat zal echter nog maanden duren.

Vitamine C is in het verleden al vaker bij virusinfecties toegepast. Een pionier was Fred Klenner die vanaf de jaren 40 van de vorige eeuw polio en mazelenpatiënten hiermee succesvol behandelde. Ook publiceerde hij over behandeling van virale longontsteking in medische tijdschriften. Dit is echter nooit op grote schaal opgepakt of onderzocht al  zijn er altijd klinieken geweest die dergelijke behandelingen op  kleine schaal bleven toepassen.

Voor de liefhebbers volgt nu een bewerkte automatische vertaling van enkele stukjes uit het behandelprotocol:

Consensus van experts over uitgebreide behandeling van coronavirusziekte in Shanghai 2019

[…]In het verleden werd het behandelplan continu geoptimaliseerd en verfijnd, en er werd consensus van experts gevormd uit de drie aspecten etiologie en epidemiologische kenmerken, klinische kenmerken en diagnose, en behandelplan.

[…]Behandelplan

(A) antivirale behandeling

U kunt hydroxychloroquinesulfaat of chloroquinefosfaat proberen, of Abidol, orale interferon vernevelde inhalatie, interferon K heeft de voorkeur. Het wordt niet aanbevolen om 3 of meer antivirale middelen tegelijkertijd te gebruiken. Het virale nucleïnezuur moet op tijd worden gestopt nadat het negatief is geworden. De werkzaamheid van alle antivirale middelen moet nog worden geëvalueerd in verdere klinische onderzoeken.

Voor patiënten met ernstige en kritische virale nucleïnezuurposities kunnen herstelpatiënten worden getest op herstelplasma. Voor gedetailleerde werking en beheer van bijwerkingen, zie het “Klinisch behandelingsprogramma voor herstelperiode van nieuwe coronaire longontsteking revalidatiepatiënten” (proefversie) . Infusie binnen 14 dagen na het begin kan effectiever zijn.Als het virale nucleïnezuur continu wordt gedetecteerd in het latere stadium van de ziekte, kan het ook worden geprobeerd tijdens de herstelperiode van de plasmabehandeling.

 

(Twee) behandeling van lichte en gewone patiënten

De ondersteunende behandeling moet worden versterkt om voor voldoende warmte te zorgen; let op de water- en elektrolytbalans om de interne omgevingsstabiliteit te behouden; houd de vitale functies van de patiënt en de zuurstofsaturatie van de vinger nauwlettend in de gaten. Geef op tijd effectieve zuurstoftherapie. Antibacteriële middelen en glucocorticoïden worden in principe niet gebruikt. De toestand van de patiënt moet nauwlettend in de gaten worden gehouden.Als de ziekte aanzienlijk vordert en het risico bestaat dat deze ernstig wordt, wordt aanbevolen om uitgebreide maatregelen te nemen om te voorkomen dat de ziekte zich tot ernstig ontwikkelt. Laaggedoseerde kortlopende glucocorticoïden kunnen met voorzichtigheid worden gebruikt (zie het toepassingsgedeelte van glucocorticoïden voor specifieke protocollen) ). Heparine-anticoagulatie en behandeling met hoge doses vitamine C worden aanbevolen . Heparine met laag molecuulgewicht 1 tot 2 per dag, voortgezet totdat het D-dimeergehalte van de patiënt weer normaal werd. Zodra fibrinogeenafbraakproduct (FDP) ?10 µg / ml en / of D-dimeer ?5 ?g / ml overschakelt, schakelt u over op ongefractioneerde heparine. Vitamine C wordt toegediend in een dosis van 50 tot 100 mg / kg per dag en de continue gebruikstijd is gericht op een significante verbetering van de oxygenatie-index. Als de longlaesies voortschrijden, wordt aanbevolen om grote doses breedspectrumproteaseremmers toe te passen van 600 tot 1 miljoen eenheden / dag totdat het longbeeldonderzoek verbetert. Zodra zich een “cytokine-storm” voordoet, wordt aanbevolen om intermitterende korte veno-veneuze hemofiltratie (ISVVH) […]

 (drie) Orgaanfunctie ondersteunende behandeling voor ernstige en ernstig zieke patiënten

  1. Bescherming en onderhoud van cyclische functies:

Implementeer het principe van vroege actieve gecontroleerde vloeistofvervanging. Het wordt aanbevolen om het effectieve volume te evalueren en zo snel mogelijk na opname met vloeistoftherapie te beginnen. Ernstige patiënten kunnen afhankelijk van de omstandigheden kiezen voor intraveneuze of transcolonische vloeistofreanimatie. Het geprefereerde supplement is Ringer’s lactaatoplossing. Met betrekking tot vasoactieve geneesmiddelen worden noradrenaline en dopamine aanbevolen om de vasculaire tonus te behouden en de cardiale output te verhogen. Voor patiënten met shock is norepinephrine de eerste keuze.Het wordt aanbevolen om laag gedoseerde vasoactieve geneesmiddelen gelijktijdig met vloeistofreanimatie te starten om de circulatiestabiliteit te behouden en overmatige vloeistofinfusie te voorkomen. Cardioprotectieve geneesmiddelen worden aanbevolen voor ernstige en ernstig zieke patiënten en sedatieve geneesmiddelen die het hart remmen worden zoveel mogelijk vermeden. Voor patiënten met sinusbradycardie kan isoprenaline worden gebruikt. Voor patiënten met sinusritme, hartslag <50 slagen / min en hemodynamische instabiliteit, wordt intraveneus pompen van kleine doses isoproterenol of dopamine aanbevolen om de hartslag op ongeveer 80 slagen / min te houden.

2) Verminder pulmonale interstitiële ontsteking:

2019-nCoV veroorzaakt ernstige pulmonale interstitiële laesies die verslechtering van de longfunctie kunnen veroorzaken, en hooggedoseerde breedspectrum proteaseremmers worden aanbevolen.

3)Bescherming van de nierfunctie:

Het wordt aanbevolen om zo snel mogelijk redelijke anticoagulantia en de juiste vloeistoftherapie te gebruiken. Zie het hoofdstuk “Cytokine Storm” voor het voorkomen en beschermen van de bloedsomloop.

4) Bescherming van de darmfunctie:

Prebiotica kunnen worden gebruikt om de darmmicro-ecologie van de patiënt te verbeteren. Gebruik rauwe rabarber (15-20 g plus 150 ml warm kokend water) of Dachengqi-afkooksel voor orale toediening of klysma.

5?Voedingsondersteuning:

Parenterale voeding heeft de voorkeur, hetzij via nasale voeding of via jejunale route. De bereiding van het hele eiwitvoedsel heeft de voorkeur en de energie is 25 tot 35 kcal / kg (1 kcal = 4.184 kJ) per dag.

6. Preventie en behandeling van “cytokinestorm” (overmatige ontstekingen door afweercelle, cytokinen, die schade veroorzaken aan de longen:

Grote doses vitamine C en ongefractioneerde heparine worden aanbevolen. Grote doses vitamine C worden dagelijks intraveneus toegediend in een dosis van 100 tot 200 mg / kg. Continue gebruikstijd is gericht op een aanzienlijke verbetering van de oxygenatie-index. Het wordt aanbevolen om een grote dosis breedspectrum proteaseremmer te gebruiken, gegeven 1,6 miljoen eenheden, eens in de 8 uur Onder mechanische ventilatie, wanneer de oxygenatie-index> 300 mmHg kan worden verlaagd tot 1 miljoen eenheden / d. Anticoagulatietherapie kan worden gebruikt om endotheelcellen te beschermen en de afgifte van cytokine te verminderen Anticoagulatie met ongefractioneerde heparine (3 tot 15 IE / kg per uur) bij FDP ? 10 µg / ml en / of D-dimeer ? 5 ?g / ml . De stollingsfunctie en bloedplaatjes van de patiënt moeten 4 uur na het eerste gebruik van heparine opnieuw worden onderzocht. Met ISVVH, 6 tot 10 uur per dag.

 

Consensus van experts over uitgebreide behandeling van coronavirusziekte in Shanghai 2019S hanghai Coronary Virus Disease Clinical Treatment Expert Group Chinese Journal of Infectious Diseases, 2020, 38: vooraf online gepubliceerd DOI: 10.3760 / cma.j.issn.1000-6680.2020.0016

Can Vitamin C Prevent and Treat Coronavirus? Medicinenet

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04264533

Gerelateerd: Intraveneuze vitamine C bij sepsis

Nieuwe therapie bij bloedvergiftiging

Delen.

2 gedachten aan “Intraveneuze vitamine C in Chinees behandelprotocol coronavirus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.