Curcumin verbetert botdichtheid

Een onderzoek bij mensen met osteopenie liet verbeteringen zien in de gemeten botdichtheid met een geelwortelextract.

Aan het onderzoek deden 57 mannen mee met osteopenie. Dat wil zeggen dat er sprake is van verminderde botdichtheid maar deze is (nog) niet zo erg dat men kan spreken van osteoporose. Alle deelnemers kregen een dieet dat rijk was aan vitamine C, vitamine D en calcium. Ook kreeg men een trainingsprogramma aangezien lichamelijke belasting een positieve invloed uitoefent op de botdichtheid. De helft kreeg tevens een geelwortel-extract supplement. (Curcumin Meriva 1000 mg per dag. Dit bevat circa 200 mg curcuminoïdes gebonden aan fosfolipides). De botdichtheid werd gemeten van de pink, de hiel en de kaak.  Deze waren opmerkelijk verbeterd in de groep die het supplement had gekregen. In bovenstaande grafiek ziet u de resultaten van de metingen van de pink.
Effects of a curcumin-based supplementation in asymptomatic subjects with low bone density: a preliminary 24-week supplement study. Riva A, c.s. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2017 Apr;21(7):1684-1689.

Gerelateerd: Melatonine bij overgewicht en osteoporose

Melk, sterfte en heupfracturen

Vitamine C voorkomt mogelijk botbreuken

Zuur is de dood, base het leven

Gaan uw botjes in rook op?

Delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.