De Supplementenwijzer

Juglen Zwaan, orthomoleculair voedingskundige, schreef een boek dat uit noodzaak is geboren. In Nederland is het n.l. sinds 14 december 2012 niet langer toegestaan om op de verpakking van een supplement te vermelden waar het voor dient. De overheid moet ons beschermen tegen valse claims en daarom mag er op de verpakking van supplementen niet zomaar meer staan wat de vermeende werkzaamheid is. De claim moet zijn goedgekeurd door de EU. Er is op dit moment een handjevol claims toegestaan omdat er volgens de EU nog veel meer onderzoek nodig is. Onderzoeken zijn duur en laten voor sommige stoffen nog lange tijd op zich wachten. Maar hiermee doen wij volgens Juglen Zwaan de kennis en wijsheid van de oude natuurvolkeren tekort.
Om die reden heeft hij met zijn voortreffelijk geschreven boek een routekaart willen maken, zodat iedereen zijn weg kan vinden in “supplementenland”. De natuur geneest. Natuurvolkeren, die de kruiden uit de natuur gebruikten, hadden de beschikking over een enorme kennis en wijsheid. De huidige wetenschap biedt ons ongekende mogelijkheden het lichaam te leren kennen. We zijn in staat om de kleinste stofjes gedetailleerd te onderzoeken en ook dat levert een schat aan informatie op.
Sommige kruiden hebben een geschiedenis van duizenden jaren, terwijl de farmacie in Nederland pas sinds de komst van de Wet op de geneesmiddelenvoorziening in de jaren 50 van de vorige eeuw voet aan de grond kreeg. Veel medicijnen hebben een lange lijst van bijwerkingen, terwijl de meeste natuurlijke supplementen dit nadeel nauwelijks of niet hebben. Voeding en supplementen die dicht bij de natuur staan, kunnen een genezend effect hebben op het gehele lichaam en daarmee een eind maken aan symptoombestrijding.
Maar door de strenge wetgeving sinds december vorig jaar is het voor de consument moeilijker geworden over de juiste informatie m.b.t. de heilzame werking van supplementen te beschikken. Voor de supplementgebruiker blijven dan vragen als:

o. welke supplementen zijn voor welke klachten inzetbaar?
o. zijn er ook contra-indicaties waarbij het verstandig is bepaalde supplementen niet te gebruiken ?
o. hoe werken voedingssupplementen precies?
o. is het gebruik van superfoods nu wel of niet zinvol?
o. wat is de huidige stand van wetenschap over voedingssupplementen?

Als antwoord op die vragen heeft Juglen Zwaan een overzichtelijke gids geschreven voor het gebruik van vitaminen, mineralen, aminozuren, vetten & oliën, superfoods, kruiden & specerijen, antioxidanten, paddenstoelen en andere supplementen. Het resultaat is een up-to-date gids met een uitgebreide zelfhulpwijzer en een handige index. Het boek is uiterst smaakvol in full color uitgevoerd en vormt voor de consument die niet wenst te verdwalen in het “supplementenbos” een waardevolle gids voor dagelijks gebruik.

De Supplementenwijzer“, Juglen Zwaan, 2013- uitgave www.succesboeken.nl

De website van Juglen Zwaan: www.ahealthylife.nl

Gerelateerd: Suppletie, ja of nee
Eerst voeding, dan medicijnen
Advies van een apotheker

Delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.