Multivitamines verbeteren geheugen

Uit een meta-analyse blijkt dat het dagelijks gebruik van een multivitamine het geheugen verbetert.

Het betreft een analyse van 10 verschillende onderzoeken die het effect op het kortetermijngeheugen en andere cognitieve vaardigheden hadden bestudeert. In totaal hadden er 3200 personen – de meeste met geheugenproblemen – meegedaan aan de diverse dubbelblind onderzoeken. De verschillende multivitamines hadden een duidelijke verbetering van het kortetermijngeheugen tot gevolg. Men kon geen positief effect vaststellen op het langere termijngeheugen of op het vloeiend spreken. Verder kon men onvoldoende gegevens vinden over een eventuele beschermende werking van multivitamines op de ziekte van Alzheimer

Journal of Alzheimer’s disease, feb 13 2012

Gerelateerd: B-vitamines vertragen achteruitgang denkvermogen

Delen.

3 gedachten aan “Multivitamines verbeteren geheugen”

  1. M.i. is Resveratrol het enige duidelijke middel dat Alzheimer sterk vertraagt, stabiliseert en met fosforpreparaten de efficiëntie van hersenactiviteit toeneemt.

  2. Hans, voor zover nu bekend wordt Alzheimer veroorzaakt door stapeling van abnormale afbraakproducten van eiwitten [beta-amyloid] in combinatie met oxidatieve stress en ontstekingsprocessen. Naast resveratrol worden ook Gingko Biloba, Omega-3-vetzuren, Fosfatidylserine, Vitamine B12,Curcuma-Longaextract, en Acetyl-L-Carnitine met meerof minder succes ingezet. Maar je zult begrijpen dat Alzheimzer en dementie in bredere zin, ook orthomoleculair gesproken geen gemakkelijk verhaal is.
    gr. Anthon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.