Voedingsstoffen verbeteren mannelijke vruchtbaarheid

Van diverse voedingsstoffen is aangetoond dat deze de vruchtbaarheid van de man kunnen verbeteren. Onlangs verbeterde men de kwaliteit van het sperma bij mannen met verminderde vruchtbaarheid met een combinatie van diverse van deze voedingsstoffen.
Het betrof een vergelijkende studie onder Oostenrijkse echtparen die moeite hadden een kind te krijgen. Dit was in de meeste gevallen te wijten aan de slechte kwaliteit van het sperma van de man. 132 van deze mannen kregen dagelijks een supplement dat de volgende voedingsstoffen bevatten: 440 mg l-carnitine, 250 mg l-arginine, 40 mg zink, 120 mg vitamine E, 80 mg glutathion, 60 µg selenium, 15 mg co-enzym Q10 en 800 µg foliumzuur. De combinatie van de relatief bescheiden hoeveelheid van deze dagelijkse hoeveelheid voedingsstoffen bleek na 3 maanden de kwaliteit van het sperma aanzienlijk te hebben verbeterd. Zo was de dichtheid van de spermatozoïden in het sperma met 215% gestegen en de beweeglijkheid van het sperma met 85%. Dit resulteerde na zes maanden in 34 zwangerschappen. In de controlegroep van 73 vergelijkbare paren waarvan de mannen geen supplementen gekregen hadden (het betrof geen dubbelblind onderzoek met een placebo) waren 11 vrouwen zwanger geworden.

e-SPEN, the European e-Journal of Clinical Nutrition and Metabolism
Gerelateerd: Zink en testosteron; Brood, daar zit wat in!; Lycopeen; Carnitine

Delen.

Eén gedachte over “Voedingsstoffen verbeteren mannelijke vruchtbaarheid”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.