Groene thee extract tegen lymfatische leukemie

Onlangs zijn de veelbelovende resultaten bekend gemaakt van een fase 2 studie die de werking onderzocht van hoge doses groene thee extract bij chronische lymfatische leukemie (CLL).
Uit het eerdere fase 1 onderzoek was al gebleken dat hoge doses groene thee extract relatief veilig zijn. Men gebruikte daarom in dit tweede onderzoek een erg hoge dosering: twee maal daags 2000mg groene thee-extract (circa 60% epigallocatechine gallate).
Het onderzoek betrof 36 nieuwe CLL patiënten plus de zes patiënten uit het eerste onderzoek die toen ook de hoogste dosering gekregen hadden. Geen van de patiënten kreeg andere medicatie. Uit de resultaten van de 41 patiënten die het zes maanden durend onderzoek afrondden bleek dat bij 31% het aantal leukemiecellen blijvend was verlaagd met ten minste 20% en dat bij 69% van de patiënten met opgezette lymfklieren de omvang hiervan met tenminste 50% was afgenomen.

Mayo Clinic

Zie ook Groene Thee

Delen.

2 gedachten aan “Groene thee extract tegen lymfatische leukemie”

  1. Ls
    Er is net cll gevonden. In maart zijn de uitslagen van beenmergonderzoek, bloedonderzoek en scans bekend. Nu opgezette halsklier.
    Zijn benieuwd om welke groene thee het gaat.
    Vriendelijke groet.

  2. Elizabeth, klik even op deze site op het artikel “Groene Thee”[zie link in het artikel boven] en loop even door de diverse commentaren die Adriaan en ik aan gebruikers in de loop van de tijd gegeven hebben. Met name mijn commentaar aan Saar op 18 maart 2011 kan een steun zijn bij het kiezen van de groene theesoort met de meeste polyfenolen en catechinen. Mocht de uitslag van het onderzoek wijzen op bovengenoemde ziekte [of broertjes en zusjes daarvan zoals bijv. Hodgkin of Non-Hodgkin] dan raad ik je aan het niet bij groene thee alleen te laten [kun je ook geen wonderen van verwachten], maar naast de reguliere behandeling ook een arts voor niet-toxische tumortherapie te raadplegen. Die kan als aanvullende behandeling een hele batterij aan maatregelen in stelling brengen, waardoor de kans op genezing zo groot mogelijk wordt !
    gr. Anthon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.