Life unlimited – over gezond oud worden

1-lo-res-3d-coverGeen boek, geen magazine, maar een bookazine: LIFE UNLIMITED, een mooi en lekker leesbaar nieuw periodiek met belangrijke healthy aging informatie. Een kwartaaluitgave met de diepgang van een boek en het lees en kijkplezier van een magazine. Gemaakt door een team van gedreven journalisten, schrijvers, artsen, fotografen en ontwerpers. “En we zijn er trots op”, aldus een enthousiaste fotograaf-uitgever Robert Elsing. 

En die trots is terecht, want dit smaakvol en handzaam uitgevoerde 146 pagina`s tellende blad/boek mag er zijn. Door nieuwsberichten die melden dat we tegenwoordig wel ouder maar ook zieker worden, willen mensen weten wat zij kunnen doen om de herfst en winterfase van hun leven zo gezond mogelijk door te komen. Vanuit de orthomoleculaire wetenschap worden al decennialang tools aangereikt in de vorm van informatie over goede voeding, voedingssupplementen en de juiste leefregels. Dit alles om tot op hoge leeftijd zo fit mogelijk te blijven. En als ik zo de inhoudsopgave van het eerste nummer bekijk is LIFE UNLIMITED in staat u daar een stevig handje bij te helpen. Zoals:

  • Veelvoorkomende vitaminetekorten versnellen de veroudering – een fascinerend interview met prof.dr. Bruce Ames, 86 jaar, zo fit als een hoentje en een der groten  op het voedingswetenschappelijke gebied. Hij ontwikkelde de beroemde Ames test die vast kan stellen of een stof kankerverwekkend is.  Ames: “Iedereen is bang voor radio-actieve straling, maar een gebrek aan foliumzuur verhoogt de kans op kanker evenzeer”. Iedereen heeft een unieke mix van voedingsstoffen nodig om gezond oud te worden. Bij beperkte schaarste gaat dit ten koste van het langetermijnonderhoud. Er wordt nu gewerkt aan testen die de activiteit van levensduurenzymen kan meten. Hierdoor zal de individuele behoefte aan vitaminen en mineralen beter kunnen worden vastgesteld.
  • Grote kans dat je een vitamine K2- tekort hebt. – een mooi artikel van gezondheidsjournalist Pim Christiaans met de meest recente informatie over deze voedingssubstantie die o.a. in staat is verkalkte bloedvaten soepeler te maken en daarmee het atherosclerotische proces af te remmen.
  • Alleen het vitaminerijke Mediterrane dieet is overtuigend bewezen gezond – dat wist u ongetwijfeld al, maar wat te zeggen van het Nederterrane dieet”? Door het beste van eigen bodem te combineren met het beste uit de Mediterrane keuken eet je lokaal, vers en vooral erg lekker. De foto`s bij het artikel van Simone van den Berg zijn overigens ook om te likkebaarden….
  • Met voedingssupplementen kun je de kans op ouderdomsgebreken verkleinen – het artikel “Slikken voor gevorderden” geeft informatie over de zogeheten “age-essentials”, een klasse supplementen die beschermen tegen ouderdomskwalen, maar ze werken pas als je de 40 bent gepasseerd. Dit zijn stoffen zoals co-enzym Q10, glucosamine en alfa liponzuur.
  • Johan Bolhuis, anti-aging arts – “Voor mij komen de supplementen pas op de laatste plaats. Altijd eerst de voeding en leefstijl aanpassen”- waarschuwt  in zijn column “Op zoek naar bewijs” niet alles als zoete koek te slikken als het om z.g. “wetenschap” gaat ,maar kritisch te zijn met betrekking tot de wijze waarop voedingsonderzoek tot stand gekomen is.
  • Een overzichtelijk schema met lichamelijke symptomen die een verborgen vitaminetekort verraden. Bijvoorbeeld “Dun haar, futloos haar, weinig glans, haaruitval. Meest waarschijnlijk tekort: vitamine B5. Andere mogelijke tekorten of oorzaken: biotine, jodium, ijzer, silicium, eiwit, trage schildklier.” “Hoge bloeddruk : meest waarschijnlijk tekort: magnesium, omega-3, vitamine C, kalium. Andere mogelijkheden en oorzaken: stress, onverwerkte boosheid. Vaak goede daling door hibiscusthee.

 

En nog zoveel meer. Zeer aantrekkelijk uitgevoerd, prettig en niet hoogdravend geschreven plus voedingswetenschappelijk op een stevig fundament gebouwd. Dat is LIFE UNLIMITED.  Van harte aanbevolen !

http://www.lifeunlimited.nl/product/masterplan-voeding-vitaminen-verjonging-bookazine/

2 thoughts on “Life unlimited – over gezond oud worden

  1. Inderdaad echter, de in Life Unlimited geboden (zeer voortreffelijke) informatie zal helaas niet langer in gedrukte vorm verschijnen, maar krijgt een voortzetting en uitbreiding in digitale vorm via de vermelde site (zie de link onder het artikel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.