Veel koffie, minder borstkanker

In Zweden vergeleek men de koffieconsumptie van 2818 vrouwen die na de menopauze borstkanker hadden gekregen met 3111 vergelijkbare vrouwen zonder borstkanker. De resultaten lijken erop te wijzen dat koffie het risico op borstkanker kan verminderen.

Bij vrouwen die meer dan vijf koppen koffie per dag dronken kwam ongeveer 20% minder borstkanker voor vergeleken met vrouwen die maximaal één kopje koffie per dag dronken. Als alleen gekeken werd naar hormoonongevoelige borstkanker – doorgaans een minder goed te behandelen vorm van borstkanker – dan was dit percentage 57%.
Coffee consumption modifies risk of estrogen-receptor negative breast cancer-Breast Cancer Research 2011, 13:R49

Gerelateerd: Bakkie troost of koppie gif?

Delen.

2 gedachten aan “Veel koffie, minder borstkanker”

  1. Ik voel de laatste tijd wat pijn aan mijn heup. Ik ben 51, nooit eerder last van gehad. Wat zou ik hier het beste aan kunnen doen om verergeren te voorkomen?
    Groetjes,
    Maria

  2. Maria, in dit geval lijkt mij het drinken van een kop koffie heel plezierig en smakelijk maar weinig soelaas bieden. Ik raad je aan een afspraak te maken met je huisarts, die alle mogelijkheden heeft om tot een adequate diagnose te komen. Als hij/zij de zaak niet vertrouwd zal hij/zij het ongetwijfeld verstandig vinden je naar een medisch specialist door te verwijzen.
    All the best !
    Anthon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.