Astaxanthine voor de hersenen

Eén van de veranderingen die men waarneemt in de rode bloedcellen van mensen die lijden aan dementie is een verhoogde concentratie fosfolipide hydroperoxides. Uit een Japans onderzoek blijkt dat extra astaxathine het gehalte van deze schadelijke stof sterk en snel kan verlagen.
In een goed gecontroleerd onderzoek kregen 30 ouderen, gedurende 12 weken elke dag astaxanthinecapsules in twee verschillende doseringen of placebos. In de groep die 6mg astaxanthine per dag had gekregen daalde het gehalte van de schadelijke hydroperoxides in de rode bloedcellen met circa 40% en in de 12mg astaxanthine groep met 50% terwijl in de groep die de neppillen gekregen had geen verandering was opgetreden. Volgens de onderzoekers blijkt hieruit dat astaxanthine een veelbelovende stof is ter preventie van dementie.

Br J Nutr. 2011 Jan 31:1-9. [Epub ahead of print]

Gerelateerd:Zeebanket

Delen.

2 gedachten aan “Astaxanthine voor de hersenen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.