Knoflook verlaagt hoge bloeddruk – in combinatie met medicijnen

Zoals in het uitgebreide artikel over de geneeskrachtige eigenschappen van knoflook staat vermeld, kunnen knoflook en knoflook-extracten hoge bloeddruk verlagen. Dit blijkt weer uit een recent Australisch onderzoek. Een specifiek aspect van dit onderzoek is dat het mensen betrof die al medicijnen tegen hoge bloeddruk kregen maar bij wie de bloeddruk nog niet voldoende was verlaagd. Het verschil tussen de groep die het gerijpte knoflook-extract (vermoedelijk Kyolic) gekregen had en de placebogroep was groot: 10 mmHg lagere systolische bloeddruk na 12 weken gebruik van 960mg gerijpt knoflook-extract. De bloeddruk daalde vooral bij mensen die bij aanvang een hogere bovendruk hadden dan 140 mmHg.
Maturitas, Volume 67, Issue 2, Pages 144-150 (October 2010)

Delen.

2 gedachten aan “Knoflook verlaagt hoge bloeddruk – in combinatie met medicijnen”

  1. helemaal juist Adriaan!..kiolic knoflook houd mijn bloeddruk perfect in evenwicht,…
    hoge bloeddruk komt bij mij door mijn schildklier ziekte Graves echt wel voor1..hiervoor gebruik ik nu al enige jaren Kyolic one a day!..sensationeel ..ik merkte dit voor het eerst nadat ik omdat ik dacht het niet meer nodig te hebben bij een bloeddruk van 110 /60..ik enkele maanden stopte,..mijn bloeddruk steeg naar 120/90…Ik begon dus weer opnieuw te slikken ,en na enkele weken gebruik kreeg ik weer de bloeddruk die ik het eerst had!..110/60…voor mij dus gewoon het bewijs
    ik ga het nu weer bestellen want ik weet nu zeker dat het gebruik mij heel erg goed doet!!
    toppie!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.